Tri šume STAZA BR. 5

Staza je zanimljiva jer prolazi kroz tri različite šume, dugačka je 40km a ne udaljavate se od grada više od 10km. Prolazi pokraj Ivankova, Cerne i Rokovaca i može se kombinirati s ostalim stazama sa ovog bloga.







Ako kliknete na "View full workout data" dobiti ćete povećanu mapu sa svom statistikom.



Put započinje na način opisan u OVOJ trasi. Dakle bitno je da nekim putem dođete do ulaska u prvu šumu po redu, a zatim pratite OVU rutu. Kada izađete iz šume i skrenete lijevo ne idite ravno po asfaltnoj cesti nego skrenite desno u prvi ulaz sa rampom prema šumi. Vozite se putem kraj šumu dok ne dođete do čistine na kojoj se okreću šumska vozila. Uđite u šumsku prosjeku s lijeve strane. Vozite se do raskrižja puteva na kojem je lovačka čeka.

čistina i ulaz u šumu
 Tu imate dvije mogućnosti - ići ravno (označeno žutom crtom na karti) pa kad izađete iz šume skrenuti desno pa proći kraj lovačke kuće pa izbiti na cestu prema Vinkovcima ili skrenuti desno pa kad izađete iz šume pokraj rampe voziti do ciglane u Cerni pa lijevo na cestu prema Vinkovcima. u svakom slučaju trebate skrenuti prema svinjogojskoj farmi koja se nalazi s desne strane. Prođite ju i doći ćete do ruba šume i još jedne rampe. Prođite ju i kada zađete u šumu vidjet ćete s desne strane drvenu rampu preko kanala. Pređite ju i pratite ovu jedinstvenu šumsku stazicu. Predlažem da se vozite polako da doživljaj bude potpuniji.
Može se desiti da se izvlače drva iz šume i da je stazica zakrčena stablima i granjem.
U tom slučaju predlažem da idete putem koji je na donjoj karti označen žutom bojom. Taj put ja šumski široki put koji ide ravno kroz šumu do okretišta a dalje nastavljate šumskom prosjekom ravno dok ne izađete iz šume. Na taj način ćete skratiti ukupan put ali nećete imati problema sa prolaskom odnosno nećete morati nositi bicikl preko porušenih stabala i nećete se izgubiti u šumi.

 Kad izađete iz šume skrenite lijevo i vozite se putem uz šumu. Budite oprezni jer tu ima dosta pasa čuvara kuća koji samo laju. Kad vam nestane šume s desne strane držite vozite ravno pa skrenite lijevo pa prvu desno. Zapravo možete ići i drugačije jer s lijeve strane su Andrijaševci i svakako ćete izaći negdje do ceste koja vodi prema Vinkovcima. Predlažemo da ne idete cijelim putem cestom do Vinkovaca nego prije naselja Blace skrenete lijevo na leniju koja vodi do Aerokluba Vrabac i Sopota. Ako ne znate kako doći do Sopota tim putem pročitajte OVDJE.


Prikaži tri šume na većoj karti. Klikom na markere dobit ćete više informacija.

GPX file skinite OVDJE.

Nema komentara:

Objavi komentar