Vinkovci - Vukovar - Petrovci- Stari Jankovci STAZA BR. 7

Ova trasa vodi vas na kružno bicikliranje do Vukovara tako da se ne morate vraćati istim putem nazad. Takođe postoji dvije varijante povratka u Vinkovce: cestovna ili makadamska. Koju god da izaberete sigurno ćete pogriješiti :)






Prikaži Vk - marinci - vu - petrovci na većoj karti

OPIS:

Put do Vukovara je jednostavan: Nuštar, Marinci, Bogdanovci. Zašto ovaj put a ne neki drugi? Osim dijela prema Nuštru dalje je promet vrlo slab. Osim toga teren je blago brežuljkast što dodaje dodatnu dinamiku vožnji. Kada uđete u Vukovar skrenite prema Petrovcima odnosno Jankovcima. Postoji putokaz na cesti.
Vozite se do Petrovaca. Osim što možete nastaviti cestom do Jankovaca postoji i mogućnost da šumom dođete do Cerića i poljskim putem do bajera na Slaviji u Vinkovcima(označeno žutom linijom na karti). Ako želite ići tim putem onda kod nogometnog igrališta (koje je s lijeve strane ceste) skrenite u ulicu desno. Idite asfaltom do rampe na ulazak u šumu. Vozite se šumom ravno dok ne dođete do T raskrižja. Skrenite lijevo i idite ravno. Cesta zavija desno, pratite ju i skrenuti će ulijevo i doći ćete opet do rampe. Obiđite ju i idite desno do Cerića. U centru Cerića skrenite lijevo i nastavite do zadnjih kuća sa desne strane. Tu skrenite desno i vidjet ćete dva traktorska puta, idite lijevim. Sada nastavite voziti dok ne dođete do raskrižja, skrenite lijevo, put vas vodi kraj velikog iskopa zemlje i uskoro ćete doći do novog raskrižja, skrenite desno. Nakon toga skrenite lijevo na stazu koja se spušta prema jezeru, možete se spustiti i na slijedećem odvajanju. Put vas sada vodi do kućice ŠRU Bajer. Tu se možete odmoriti, ako je domar tamo možete popiti i neko piće i uživati u miru i tišini. Put od kućice vodi do asfaltne ceste, skrenite tu lijevo i nakon parstotina metara dolazite na raskrižje s ulicom Kralja Zvonimira. S lijeve strane je benzinska prema Nuštru. Dalje znate put ;)
Ukoliko ste odlučili nastaviti ravno cestom u Petrovcima dolazite do Jankovaca. I ovdje imate dvije mogućnosti: nastaviti ravno cestom ili se odvojiti na makadam koji vodi do Cerića. Ukoliko ste se odlučili za potonju mogućnost onda iza groblja skrenite desno pa idite ravno dok ne vidite crkvu(crvena linija na karti). Na tom raskrižju skrenite desno i dalje samo ravno. Asfalt će se pretvoriti u zemljani put, slijedite ga i trebali biste doći do Cerića. Dalje idite cestom do Male Bosne ili kako je opisano gore. 
Ako niste skretali u Starim Jankovcima onda nastavite do izlaska iz sela gdje vas čeka pružni prijelaz. Pređite ga i vozite se do Mirkovaca i Vinkovaca.

Duljina puta:
Vinkovci - Vukovar - Petrovci - Mirkovci - 43,1km
Vinkovci - Vukovar - 20km

dolje je prikazana karta sa statistikom jedne vožnje



Nema komentara:

Objavi komentar