Vinkovci - Nuštar - Ostrovo - Tordinci - Antin - Markušica - Jarmina - Vinkovci STAZA BR. 10

Ovo je isključivo cestovna ruta, cesta od Vinkovaca do Nuštra je izrazito prometna i potrebna je pažljiva vožnja dok je na ostatku puta vrlo slab promet. Ruta je 41km a vožnja traje 2-3 sata. Rutu Je moguće proširiti i smanjiti a sve uz minimalan promet na cestama što ju čini idealnom za rekreativnu vožnju zimi i u proljeće.
patke na Acinom salašu




Put na karti dolje započinje ispred tvornice Unidal na Lapovcima a bitno je da se usmerite prema cesti za Nuštar. U Nuštru kod dvorca skrećete lijevo i vozite preko pruge pa do Y raskrižja. Pratite oznaku za glavnu cestu, odnosno držite se lijevog odvajanja ceste. Sada ste ne putu prema Ostrovu gdje u selu skrećete desno, odnosno i dalje pratite glavnu cestu. Na izlasku iz Ostrova imate znak koji pokazuje skretanje desno za Tordince - skrenite desno i nastavite ravno. S desna u daljini ćete vidjeti Vinkovce.
Kad dođete u centar Tordinaca vidjet ćete raskrižje na kojemu možete ići lijevo i desno. Desno, kao što znak i pokazuje put vodi i do Acinog salaša. Idealno mjesto za odmoriti i popiti piće ili dva.






 Ako nastavite tim putem doći ćete makadamom do ceste koja vodi prema Pačetinu (označeno žutom bojom). Pogledajte kartu dolje za detalje.
Naša rute se nastavlja tako da se vratite od Acinog salaša do centra sela i onda idete ravno i pratite glavnu cestu. Kada cesta skrene desno i ravno doći ćete do znaka koji pokazuje da glavna cesta ide lijevo a vidjet ćete da možete nastaviti i ravno pa skrenuti lijevo. Ako nastavite ravno put će vas odvesti u Korođ. Od tamo možete npr. u Silaš pa u Tenju pa u Osijek (označeno crvenom bojom na karti). Ili produžiti do Palače i Laslova pa se preko Ade vratiti u Vinkovce (označeno zelenom bojom na karti). Pogledajte kartu i koristite miša za pomicanje prikaza i tipke sa strane za zumiranje. Na taj način možete vidjeti sve ceste a ako se prebacite u način "satelit" onda vidite aero-fotografski prikaz tog terena.
Naša ruta se nastavlja tako da u Tordincima slijedite glavnu cestu koja vodi prema Antinu. Iz Antina Vas put vodi u Markušicu i u Gaboš.

Markušica 

 U Gabošu skrenite desno prema Vinkovcima. Ako nastavite ravno doći ćete nazad do Ostrova i Nuštra. Nakon Gaboša dolazi Jarmina. Prođite cijelo selo i spuštajte se prema Ivankovu. Vidjet ćete znak za pješački prijelaz ceste i zebru. Usporite i skrenite lijevo par metara prije zebre na makadamsku cestu.

put prema Borincima

pješački prelaz 



 Cesta vodi prema Borincima i Vinkovcima. Nastavite ravno do pružnog prijelaza kod Spačve a dalje znate  sami naći put do kuće.



Prikaži Vinkovci Tordinci Jarmina na većoj karti

pogled na prugu prema Vinkovcima

pogled na prugu prema Osijeku


Nema komentara:

Objavi komentar